Language: NL - EN

Renilde Duif

°1949
Nederland

Renilde Duif studeerde, na een degelijke muzikale vorming op de lagere school en het behalen van haar diploma HBS-B, eerst schoolmuziek aan het conservatorium in Tilburg. Zij kreeg les van o.a. Jos Wuytack en Cor de Man. Daarna studeerde zij nog blokfluit aan hetzelfde conservatorium (docenten: Pieter van Veen en Elly Baghuis) met specialisatie barokmuziek (Jaap Spigt) en ensemblespel (Martin van Woerkom, Kees Schoonebeek, Tom de Vree).

Na vele jaren zangles zong zij in verschillende kamerkoren en in de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Gustav Leonhardt, Ton Koopman en Jos van Veldhoven.

Zij was muziekdocente aan verschillende instellingen en in een privé-praktijk.

Van 1986-1994 maakte zij producties voor muziektheatergroep "Kweerstand"
In 1991 kreeg zij compositielessen van Kees Schoonebeek.
Sindsdien componeert zij voor vocale en instrumentale ensembles, voor zang en piano (liederen) en grotere werken (o.a. een Requiem en een Maria Magdalenapassie) voor koor en instrumentaal ensemble.
Zij ontwikkelde twee zangbundels en een serie met blokfluitmuziek (composities en arrangementen) die op het ogenblik bestaat uit 17 delen.

Van het Nederlands Pijpersgilde kreeg zij compositieopdrachten voor het project: "Water, wind en wolken" waarvan een CD verschenen is in eigen beheer van het NPG.
Van Amateurmuziek Nederland (voorheen Unisono) kreeg zij twee compositieopdrachten voor amateur-ensembles: "Sonata Extrema" (voor sopraanblok/bamboefluit, gitaar en contrabas) en "Veurjoar" voor vouwenkoor "De Korenaar" uit Winschoten.
In 2007 kreeg zij een eervolle vermelding bij de compositiewedstrijd van de VSB-poëzieprijs met haar compositie "Tuin" een gedicht van Anneke Brassinga.

Momenteel dirigeert zij, naast haar componeerwerk, enkele Noord Nederlandse koren, geeft ad hoc cursussen aan amateurs. Zij speelt in Kiley (Ierse volksmuziekgroep) en Schiamezzo (barokensemble).

Souterliedekens

Psalm 51

Psalm 52

Psalm 53

Psalm 149