Language: NL - EN

Wim Dirriwachter

°1937
Nederland
www.dirriwachter.com

Wim Dirriwachter, geboren in 1937 te 's-Hertogenbosch Nederland, studeerde aan het Brabants Conservatorium compositie bij Jan van Dijk, piano bij Jan Wijn en schoolmuziek bij Cor de Man. Na voltooiing van zijn studie bekwaamde hij zich enige jaren in orkestdirectie bij Piet Ketting.
Van 1960 tot 1975 was hij als muziekleraar werkzaam aan de Pedagogische Akademie te Tilburg. Hij was oprichter en vijf jaar dirigent van het Tilburgs Vocaal Ensemble. Als dirigent van het Toonkunstkoor Tilburg trad hij regelmatig op met het Brabants Orkest. Van 1975 tot 1998 was hij verbonden aan het Conservatorium Groningen, waar hij naast het hoofdvak schoolmuziek de muziektheoretische vakken en compositie doceerde.

Als componist heeft Dirriwachter zich altijd graag laten uitdagen door de vraag vanuit zijn eigen muziekpraktijk. Zo ontstonden allerlei werken voor uiteenlopende bezettingen zowel voor professionele als voor amateuristische muziekbeoefening. Onlangs voltooide hij Nel fuggir del tempo, een koorliederencyclus voor 5-stemmig gemengd koor op teksten van Michelangelo.

Souterliedekens

Psalm 49

Psalm 50