Language: NL - EN

Ludo Geloen

°1962
België
www.westhoek.be/geloen

Ludo Geloen (°1962, Dikkebus) is directeur aan de Kunstacademie Poperinge (studierichting Muziek), tevens bespeelt hij het orgel van de O.- L.- V.- Middelareskerk te Ieper. Hij is beiaardier van de stad Ieper en Poperinge, componist en improvisator.

Als componist behaalde hij verschillende prijzen (Utrecht, Hinsz-Orgelcompositiewedstrijd te Kampen, Nationale Koorcompositiewedstrijd te Leuven, BAP-prijs te Gent) en werken van hem worden in binnen- en buitenland uitgevoerd en gepubliceerd. Als organist en beiaardier concerteert hij in binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië, Noorwegen en Rusland).

In 1997 stichtte hij de Orgelkring 'Organum Yprense' vzw en is hij sinds 2001 artistiek leider van de 'Diksmuidse Orgelkring' vzw. Met sopraan Barbara Vandendriessche stichtte hij in 2003 het Duo 'Calliope'.

Aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' te Mechelen behaalde hij in 1998 het Laureaatsdiploma voor beiaardspel en vormt hij met Koen Cosaert het beiaardduo 'Four Fists'.

Hij realiseerde 3 orgel-CD's en werkte mee aan opnames voor radio (RTBF 3 & Klara, Radio Flevoland) en televisie (TV 1 & New Zealand). In 2009 werd hij te Ieper bekroond met de Cultuurprijs.

Souterliedekens

Psalm 55

Psalm 56

Psalm 57