Language: NL - EN

Jan Huylebroeck

België
www.janhuylebroeck.be
foto © Sophia Dequeker

Studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent waar hij zes einddiploma's behaalde.
Startte als pianoleraar maar gaf de carrière vanaf 1985 een andere wending.
Sinds 1979 pianist-pianobegeleider aan het Stedelijk Conservatorium Brugge, waar hij ook het klavecimbel en het orgel als begeleidingsinstrument gebruikt.
Paukenist : startte in 1975 als paukenist in het voormalige West-Vlaams Orkest om in 1985 ontslag te nemen en over te stappen naar diverse orkesten "periodische instrumenten": eerst bij La Petite Bande (Sigiswald Kuijken), in 1990 bij Anima Eterna (Jos Van Immerseel) en Il Fondamento (Paul Dombrecht) e.a., en in 2008 bij B'Rock. Sinds september 2002 als aanvoerder-slagwerk-eerste paukenist. aangesteld in het Symfonieorkest Vlaanderen. Nog steeds paukenist-slagwerkaanvoerder bij Anima Eterna Brugge.
Serpent- en ophicleïdespeler sinds 2003
Componist van kamermuziekwerken in zeer diverse bezettingen. Ook werken voor brassband, solo-instrumenten, werken voor het muziekonderwijs, symfonische bezetting, alsook voor elektronische instrumenten al dan niet gemengd met akoestische instrumenten.
Muziekarrangeur voor alle instrumentbezettingen.
Vrije tijdsbesteding : piloot sportvliegtuigen, dieseltreinbestuurder museumlijn en buschauffeur historische autobussen.

Souterliedekens

Psalm 59

Psalm 60

Psalm 61

Psalm 87