Language: NL - EN

Dirk Blockeel

°1972
België

Dirk Blockeel studeerde regentaat talen aan de Normaalschool van Torhout. Aan het conservatorium van Gent behaalde hij acht eerste prijzen, waaronder contrapunt, fuga, orgel, klavecimbel en muziekgeschiedenis.
Onder het tweehonderdtal composities die Blockeel al maakte, overwegen de kamermuziekwerken en het vocale.

Sinds 1992 is hij als organist-titularis verbonden aan de Sint-Maartenskerk in Kortrijk, waar hij orgelbespelingen en uitvoeringen van Bachcantaten organiseert. Met de studie van de cantaten van Bach houdt Blockeel zich al meer dan 20 jaar bezig, een levenswerk!

Als leraar klavecimbel, orgel, samenspel piano en als begeleider is hij verbonden aan de academies van Izegem en Harelbeke.

Als schrijver werkte hij voor Kunst & Cultuur, het maandelijkse infoblad van het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten en voor Kreatief. Sinds het najaar van 2008 heeft hij een vaste rubriek in het Limburgse tijdschrift Verba. Bijdragen over taal, poëzie en proza verschijnen viermaal per jaar in het artistiek tijdschrift Ambrozijn.
Dirk Blockeel is ook dichter. In samenwerking met de bibliotheek liet het Roeselaarse stadsbestuur zijn eerste gedichtenbundel uitgeven en presenteren ter gelegenheid van de Gedichtendag 2010. Dit geesteskind maakt het goed en heet Blauw verklaarde lichtmuziek.

Souterliedekens

Psalm 54

Psalm 150