Language: NL - EN

Fons Mommers

°1947

Fons Mommers ( 1947) studeerde piano aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Polo de Haas en Theo Bles. Cursussen muziektheorie, muziekanalyse en compositie volgde hij bij Henk Stoop en Alexander Hrisanide, die ook zijn eerste composities dirigeerde.
Hij trad op als solist, in kleinere en grotere ensembles en werkte samen met improviserende musici. Hij vertegenwoordigde Nederland op een Satie-festival in Italië. Hij won ook enkele prijzen. Hij componeert voor allerlei bezettingen, heeft een grote belangstelling voor samenwerkingsvormen met andere disciplines en is geïnteresseerd in het verband tussen muziek en filosofie.

Gedurende enkele jaren was hij verbonden als docent piano aan het Instituut voor Muziek en Dans in Dongen en aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool als repetitor. Fons Mommers is lid van het Genootschap van Nederlandse Componisten (GENECO) en van de Vereniging van Componisten in Noord-Brabant (VCNB).
Eerder was hij werkzaam als docent filosofie en werkte hij mee aan verschillende onderzoeksprojecten aan de Universiteit van Tilburg. Tot voor kort was hij betrokken bij een onderzoek naar de Shoah in de Nederlandse literatuur aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Fons Mommers is gehuwd en heeft twee dochters.

Souterliedekens

Psalm 73

Psalm 74

Psalm 75

Psalm 76